De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
5/5 tm-google
Boren in tegels

Boren in tegels

minuten lezen

Het lijkt een ontmoedigende taak: boren in tegels. Voor velen lijkt het bijna onmogelijk om een perfect gat in een tegel te krijgen zonder deze te breken. Maar met de juiste kennis, gereedschappen en enkele handige tips is het boren in tegels eigenlijk helemaal niet zo'n uitdaging. In dit artikel zullen we ingaan op de benodigdheden die je nodig hebt en delen we enkele tips om met gemak een gaatje te boren in een tegel.

Welke boor voor het boren in tegels?

Het belangrijkste onderdeel van het boren in tegels is het gebruik van de juiste boor. Standaard boren zijn niet geschikt voor het boren in tegels. Daarom raden we altijd aan om een speciale tegelboor te gebruiken. Deze boren zijn speciaal ontworpen met een verchroomde afwerking en een hardmetalen carbide kop. De asymmetrische spiraal zorgt voor efficiënt boren zonder de tegel te beschadigen.

Andere benodigdheden

Naast de juiste boor zijn er nog enkele andere benodigdheden die van pas kunnen komen bij het boren in tegels:

  1. Markeringstape: Gebruik markeringstape om het gebied waar je wilt boren af ​​te bakenen. Dit helpt om te voorkomen dat de boor wegglijdt en helpt je om nauwkeurig te boren.
  2. Koeling: Tijdens het boren kan er veel warmte ontstaan, vooral bij het boren in harde tegels. Zorg ervoor dat de boor en de tegel voldoende gekoeld worden om oververhitting te voorkomen. Dit kan door snijolie te gebruiken als koelmiddel tijdens het boren.
  3. Beschermingsmiddelen: Gebruik de juiste beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidsbril. Zo voorkom je dat er tijdens het boren geen stof of andere kleine deeltjes in je ogen terechtkomen. 

Bestel de juiste boor voor het boren in tegels bij ons!

Met de juiste boor, benodigdheden en een beetje oefening kun je met gemak een gaatje boren in een tegel. Volg deze tips en je zult versteld staan van het resultaat. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak die tegelklus af en bestel de juiste boor voor het boren in tegels vandaag nog!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0