De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
5/5 tm-google
Boren in gewapend beton

Boren in gewapend beton

minuten lezen

Boren in gewapend beton kan een enorme uitdagende taak zijn. Maar met de juiste kennis en gereedschappen is het zeker mogelijk om succesvol een gat te boren in gewapend beton. Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om te begrijpen wat gewapend beton precies is en welke type boor je nodig hebt voor deze klus. In dit artikel geven we je meer diepgang over dit onderwerp.

Wat is gewapend beton?

Gewapend beton is een materiaal dat bestaat uit beton met daarin wapeningsstaal. Deze combinatie zorgt voor een uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid, waardoor het veel wordt gebruikt in diverse constructies. Het wapeningsstaal geeft het beton extra stevigheid en voorkomt scheuren en breuken. Dit materiaal bestaat dus in principe uit twee verschillende materialen, en je zou denken dat je hiervoor twee verschillende boren nodig hebt. Maar dat is niet zo. Lees snel verder om te achterhalen welke boor in ons assortiment geschikt is om hierin te boren!

Met welke boor kun je boren in gewapend beton?

Niet elke boor is geschikt voor het boren in gewapend beton. Het wapeningsstaal in het beton kan een uitdaging vormen voor de meeste boren en gereedschappen. Dus, welke boor moet je gebruiken? De meest geschikte boor voor het boren in gewapend beton is een 4 snijder boor. Deze boor is speciaal ontworpen om door gewapend beton te boren. Je hebt hierin de keuze tussen een SDS plus boor 4 snijder en een SDS max boor.

In ons assortiment kom je deze twee typen boren tegen die geschikt zijn om te boren in gewapend beton. Bij het selecteren van de juiste boor is het belangrijk om te kiezen voor de juiste aansluiting; een SDS plus boor kun je alleen gebruiken in een SDS plus boormachine en SDS max in een SDS max boormachine. Daarnaast is het belangrijk om de juiste diameter en lengte te selecteren voor jouw specifieke project.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0